Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden, aanmelden is niet meer mogelijk.

« vorige paginaweek van de participatie

Nieuw-West | Open ochtend in De gezonde huiskamer

Wil je weten hoe De gezonde huiskamer buurtbewoners stimuleert om in beweging te komen? Kom dan langs op de open ochtend in Nieuw-West

De gezonde huiskamer wil zich ontwikkelen tot een plek waar bewoners naar toe willen komen, omdat ze daar anderen vinden, het gezellig hebben; zich gezien voelen en gestimuleerd worden. In deze huiskamer kunnen ze informatie krijgen over gezonde voeding en beweging en ze kunnen in hun eigen tempo kennis maken en experimenteren met verschillende sporten.

Een ‘proeverij’ voor beweging: dan eens een gewicht optillen, een spelletje badminton spelen, eens voelen wat opwarming oefeningen met je lichaam doen. Maar altijd met nadruk op plezier en ontspanning. Zodat het leuk genoeg is om de week erna terug te komen. Er wordt gewerkt in kleine, flexibele groepjes, je kunt ook aansluiten voor een los onderdeel. De groepjes worden begeleid door vrijwilligers. Er wordt ook samenwerking gezocht met de zorgprofessionals in de wijk en de gemeente. De ochtend wordt altijd met een lunch afgesloten.