delen in kennis: de toeleiding naar werk in Nieuw-West

Maandag 11 november vond de kennissessie ‘Meedoen Werkt’ in stadsdeel Nieuw-West plaats. De tweede in de reeks bijeenkomsten op stadsdeelniveau waarin professionals elkaar regelgeving en beleid rondom activering, participatie en werk presenteren.

Het doel van zo’n kennissessie is om in één zit inzicht in de mogelijkheden rondom de toeleiding naar participatie en werk te bieden. Tegelijkertijd brengt de bijeenkomst verschillende participatieprofessionals uit hetzelfde stadsdeel bij elkaar, en leidt dit – hopelijk – tot het uitwisselen van kennis en contacten. Ook in Nieuw-West leek de sessie hier bruikbaar voor. Tijdens de bijeenkomst zagen professionals niet alleen de mogelijkheid om vragen te stellen, maar ook elkaars informatie aan te vullen en elkaar om advies te vragen. Ook werden er gelijk vervolgafspraken gemaakt. Ons inziens precies waar deze kennissessie om hoort te gaan.

De sessie is dan positief ontvangen: de bijeenkomst werd door de professionals beoordeeld met een 8. Ook blijven er nog uitdagingen: professionals zouden graag alle participatiemogelijkheden voor Amsterdammers in één beeld of overzicht willen zien. Een uitdaging die we zeker aan willen gaan!