voor bezoekers

De Week van de participatie vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 20 mei.

De Week van de participatie wordt georganiseerd om kansen te vergroten voor Amsterdammers die bekend zijn met extra ondersteuning. Het programma is bedoeld voor beroepskrachten en vrijwilligers die in het sociaal domein werken. Er zijn workshops, je leert van praktijkvoorbeelden en collega’s, er is een openingswebinar en een afsluitend debat. Kies de bijeenkomsten waaraan je wilt deelnemen en stel zo je eigen week programma samen. Na deze week ben je weer helemaal up-to-date.

inspirerend programma

De week start met een interessant webinar Wanneer leren we het nu eens? over het bondgenootschap voor participatie. Daarna zijn er elke dag 3 of 4 bijeenkomsten waarin we actuele thema’s in het sociale domein beetpakken. Het accent ligt op leren & ontwikkelen: hoe leer je als mens en als organisatie en wat kunnen we leren uit praktijkervaring. We sluiten af met een debat op donderdagmiddag, over de expertise en samenwerking die nodig is om mensen welkom te heten en te ondersteunen vanuit de sociale basis.

reserveren

Het is noodzakelijk dat je voor de bijeenkomsten waar je bij aanwezig wilt zijn reserveert. We vragen je je e-mail adres en telefoonnummer op te geven, zodat we je reservering kunnen bevestigen en je kunnen bereiken in het geval van vragen en/ of wijzigingen in het programma. Wij geven je naam en organisatie door aan de organiserende partij, zodat ze weten wie zij kunnen verwachten.

online bijeenkomsten via Zoom

Alle bijeenkomsten vinden online plaats; we werken met het videoconferentie systeem Zoom. Na je reservering ontvang je een bevestigingsmail met daarin alvast de link naar de bijeenkomst. Deze wordt ook meegenomen als je je afspraak in je digitale agenda plaatst.

Op de dag van de bijeenkomst openen we de digitale deuren 10 minuten voor aanvang,. Afhankelijk van de vorm van de bijeenkomst kun je deelnemen aan een discussie of je reactie geven of vragen stellen via de chat.

nieuwsbrief

Als eerste het laatste nieuws in je inbox? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De Week van de participatie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Omslag en gemeente Amsterdam en is powered by de Participatiegids en de Vrijwilligersacademie.