Routes en programma

Het vijfdaagse programma is verdeeld over 4 routes: werk, zorg, informeel en crossover.

Meedoen kan op veel verschillende manieren. Mensen zijn niet allemaal hetzelfde. En ook de manieren om hun kansen te vergroten en ondersteunen niet. Er zijn veel verschillende routes naar participatie. Wij zijn ervan overtuigd dat het verbinden van de routes ervoor zorgt dat er meer mogelijkheden ontstaan. Daarom: een hele week aandacht voor participatie.

de routes naar participatie


route werk
Aan het werk gaan is een manier, en ook de weg daar naartoe via beschut, begeleid of dagbesteding.

route zorg
Of andersom: als mensen ergens aangehaakt zijn, en via dagbesteding hun (zelf)vertrouwen weer winnen, kunnen ze vaak stap voor stap met de juiste ondersteuning hun eigen route weer vinden.

route informeel
Vergeet ook niet de kansen in de buurt, met actieve buurtbewoners en ervaringsdeskundigen, die de verbinding leggen met de leefwereld van mensen.

cross-over
Dit zijn de spannende plekken, waar leren en werken elkaar ontmoet. Of waar een nieuwe manier van werken een geweldige kans in de buurt biedt. En soms ook waar het schuurt, want door de grenzen op te zoeken ontstaat vernieuwing.

stel je route samen

Deze routes vind je ook terug in het inspirerende programma hieronder: per route lichten we initiatieven, activiteiten, organisaties en ontwikkelingen over de 5 dagen uit. Als professional of vrijwilliger kun je de route volgen, of juist uit de verschillende routes je eigen route samenstellen op basis van wat jij interessant vindt of waar je meer over wilt weten.

In dienst van het vergroten van kansen voor mensen is het belangrijk dat je van elkaar weet wat je doet. Door over de grenzen van je eigen werkplek, team, organisatie of buurt heen te kijken, weet je meer en kun je meer.

Dus stap uit je comfort zone en maak kennis met alle kansen; schrijf je in!

blokkenschema

Onder programma vind je het volledige programma per dag (horizontaal) en per route (verticaal). Als je op de titel van de bijeenkomst klikt, lees je meer informatie en kan je je direct inschrijven.