Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden, aanmelden is niet meer mogelijk.

« vorige paginaweek van de participatie

Een schuldenvrije buurt

Schulden komen zelden alleen. De gedeelde conclusie uit de praktijk is dat samenwerking en het bieden van perspectief belangrijk is. Wat kunnen we leren uit de praktijk? Gaan we de uitdaging aan?

“Een schuldenvrije buurt. Begin aan kant van bewoners, niet aan kant van het systeem.” Zegt wethouder Moorman.

Dat bewoners deel uitmaken van de oplossing is inmiddels logisch. Maar ook de noodzaak om bruggen te bouwen met “tussenruimte” en mensen die het vertrouwen hebben in de buurt. En dat vraagt ook iets van de formele instellingen.

perspectief gesprek

In Amsterdam zijn een viertal praktijken waarin we experimenteren in ‘de tussenruimte’. Schulden komen zelden alleen. De gedeelde conclusie uit de praktijk is dat samenwerking en het bieden van perspectief belangrijk is.

Onder leiding van Martin Stam (oud-lector Outreach Work and Innovation) gaan we In gesprek met de gemeente en 4 praktijken in de wijk, over hun successen en obstakels:

  • Nieuw-West – de Dichtersbuurt
  • Noord – Vogelbuurt/IJplein
  • Oost – Indische buurt
  • Zuidoost – G-buurt Noord.

De begrippen tussenruimte en tussenpersonen wordt door alle initiatieven herkend en op eigen wijze vorm gegeven. We benoemen met elkaar wat de trends zijn, groter dan je eigen praktijk. Wat kunnen we leren over het bouwen aan buurtcohesie? En hoe maken we dat wat we geleerd hebben sterker en groter.

Gaan we de uitdaging aan?