voor organisaties

De derde Week van de participatie vindt plaats van 13 t/m 16 juni 2022.

In de aanstaande Week van de participatie vieren we dat we weer live bij elkaar op bezoek kunnen. We delen kennis op locatie en kijken bij elkaar naar de praktijk in de wijk. Per stadsdeel organiseren we op 1 ochtend de kans om op locatie te kijken en te leren wat er geboden wordt.

Aanmelden als organisatie is helaas niet meer mogelijk, de inschrijvingen zijn gesloten. In het blokkenschema vind je alle geprogrammeerde bijeenkomsten. Inschrijven op de bijeenkomsten kan via een klik in het blokkenschema of direct hier. Er komen nog steeds nieuwe locaties bij, dus kom regelmatig nog even terug.

open deur en/of sessie

Aanbieders van activiteiten en werk zetten tijdens deze week de deuren open en/of organiseren een sessie. Dat kan een presentatie zijn, maar ook een rondleiding, dialoog, spel of bijvoorbeeld een training….. alles wat inspirerend is voor andere professionals en mogelijke samenwerking.

per stadsdeel

Het programma bestaat uit 4 ochtenden tussen 9 en 13 uur; per ochtend staan activiteiten in steeds 2 stadsdelen centraal. De indeling van de stadsdelen is als volgt:
• maandagochtend 13 juni – stadsdeel Noord & Centrum
• dinsdagochtend 14 juni – stadsdeel West & Nieuw-West
• woensdagochtend 15 juni – stadsdeel Oost & Zuid
• donderdagochtend 16 juni – stadsdeel Zuidoost & Weesp

kansen vergroten & communicatie

De Week van de participatie wordt georganiseerd om kansen te vergroten voor Amsterdammers die bekend zijn met extra ondersteuning. Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen spelen hierin een belangrijke rol. De eerste twee edities waren een groot succes: professionals, vrijwilligers, studenten en andere geïnteresseerden deden een digitale route langs werk- en inspiratiesessies, webinars en presentaties van Amsterdamse organisaties.

PR

Doe je als organisatie mee aan de Week van de participatie? Zorg dan dat er binnen je organisatie aandacht wordt gegeven zodat zo veel mogelijk deelnemers zich aan gaan melden. Hier vind je de PR toolbox.

De Week van de participatie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting De Omslag en gemeente Amsterdam en is powered by de Participatiegids en de Vrijwilligersacademie.

FAQ

Heb je nog vragen? Deze vragen en meer hebben we voor je in de FAQ beantwoord. Zijn er nog andere vragen of verzoeken? Mail naar info@participatiegids.nl.