voor organisaties

De derde Week van de participatie vond plaats van 13 t/m 16 juni 2022.

In deze derde Week van de participatie vierden we dat we weer live bij elkaar op bezoek kunnen. We deelden kennis op locatie en keken bij elkaar naar de praktijk, in de wijk. Per stadsdeel organiseerden we op 1 ochtend de kans om op locatie te kijken en te leren wat er aangeboden werd.

Aanmelden als organisatie is niet meer mogelijk, de inschrijvingen zijn gesloten en de Week is voorbij. In het blokkenschema kun je alle bijeenkomsten terug vinden die zijn georganiseerd. Inschrijven op de bijeenkomsten was mogelijk via een klik in het blokkenschema of direct hier.

open deur en/of sessie

Aanbieders van activiteiten en werk zetten tijdens deze week de deuren open en/of organiseerden een sessie. Dat kon een presentatie zijn, maar ook een rondleiding, dialoog, spel of bijvoorbeeld een training….. alles wat inspirerend was voor andere professionals en mogelijke samenwerking.

per stadsdeel

Het programma bestond uit 4 ochtenden tussen 9 en 13 uur; per ochtend stonden activiteiten in steeds 2 stadsdelen centraal. De indeling van de stadsdelen was als volgt:
• maandagochtend 13 juni – stadsdeel Noord & Centrum
• dinsdagochtend 14 juni – stadsdeel West & Nieuw-West
• woensdagochtend 15 juni – stadsdeel Oost & Zuid
• donderdagochtend 16 juni – stadsdeel Zuidoost & Weesp

kansen vergroten & communicatie

De Week van de participatie werd georganiseerd om kansen te vergroten voor Amsterdammers die bekend zijn met extra ondersteuning. Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen spelen hierin een belangrijke rol. De eerste twee edities waren een groot succes: professionals, vrijwilligers, studenten en andere geïnteresseerden deden een digitale route langs werk- en inspiratiesessies, webinars en presentaties van Amsterdamse organisaties.

PR

Deed je als organisatie mee aan de Week van de participatie? Binnen je organisatie kon PR aandacht worden gegeven zodat zo veel mogelijk deelnemers zich aan konden melden voor een activiteit. Hiervoor hadden we een handige PR toolbox ontwikkeld met o.a. digitale flyers en social media banners.

De Week van de participatie werd mede mogelijk gemaakt door Stichting De Omslag en gemeente Amsterdam en was powered by de Participatiegids en de Vrijwilligersacademie.